fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Szeptember 9-ig látható Pályi Zsófia Tranzitország kiállítása

meghosszabbították a Capa Központ Hemző-díjas kiállítását

2018. augusztus 19. - fotoinfo

palyi_tranzitorszag_003.jpgMa zárt volna, de szeptember 9-ig meghosszabbították a Hemző-díjas Pályi Zsófia: Tranzitország című kiállítását a Capa Központban. Így aki még mindig nem nézte meg, annak még újabb 2 hét áll rendelkezésére, hogy eljusson rá.

Megtekinthető: 2018. július 17. – 2018. szeptember 9-ig!
Nyitvatartás: mindennap 11 és 19 óra között. Ünnepnapokon zárva.
Helszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Kurátor: Szarka Klára
Belépődíj: A kiállítás ingyenesen megtekinthető

A kiállíátsról bővebben:

Pályi Zsófia nyerte el a Hemző-díjat tavaly nyáron a pályázatra benyújtott kollekciójával. A hagyományokhoz hűen a díjhoz – az oklevél és a pénzjutalom mellett – kiállítási lehetőség is jár az eredményhirdetést követő évben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ jóvoltából.

Pályi Zsófiát mint érett, kiforrott alkotót, a fotográfia több területén is magas nívójú teljesítményt nyújtó fényképészt ismerte el a zsűri a díjjal.

Jutalomtárlatán egy égető társadalmi-politikai jelenségről, a migrációról készült egyéni hangú, lírai sorozatát, a Tranzitország című projektjének egy szeletét mutatja be.
Tranzitország – így lehetne nevezni hazánkat, ami az elmúlt években többnyire a Közel-Keletről és Afrikából érkező menekültek útvonalának csupán egyik állomása volt, nem végső úti célja. A déli határ mentén épült kerítés és az ennek következtében megváltozott menekült-útvonalak, valamint a Görögországban bevezetett menekültügyi eljárás szigorítása azt eredményezték, hogy már csak a hátrahagyott tárgyaik tanúskodnak a nemrég még itt járt névtelen tömegek vándorlásáról.

A menekültek sorsát sok-sok véletlen alakítja, és nem mindig egyértelmű, mi az áhított úti cél. Néhol csak az embercsempész kapcsolatain múlik, hova visz a busz, hol száll le a repülőgép. Ha pedig titokban száll fel valaki a teherautó platójára, csak a rendszámból következtethet, hol fog kibújni onnan.

Forrás: Capa Központ

Fotó: Pályi Zsófia

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5014171941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása