fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Mészáros Flóra művészettörténész Sputnik tárlatvezetése

művészettörténész tart tárlatvezetést a Mai Manó Ház kiállításán

2018. szeptember 28. - fotoinfo

sputnikphotos-kisero-programok.jpgOktóber 2-án kedden este ezúttal Mészáros Flóra művészettörténész kalauzolja végig a látogatókat a Mai Manó Ház Sputnik Photos kiállításán.

Időpont: 2018. október 2. (kedd) 18.00
Kiállítás:
Sputnik Photos: A épzelet geometriája
Helyszín: Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Megtekinthető: 2018. augusztus 31. - 2018. október 7.
Kurátor: Claudia Küssel, a Mai Manó Ház vezető kurátora
Tárlatvezetést tartja: Mészáros Flóra művészettörténész

A lengyel fotográfusokból álló művészkollektíva, a Sputnik Photos tagjai munkáikban gyakorta foglalkoznak a közép-kelet-európai régió szocialista múltjával, posztszocialista jelenével, ugyanakkor a művészcsoport működését és a kiállításon látható műtárgyakat a lengyel avantgárd szellemisége is inspirálta. Mészáros Flóra művészettörténész, avantgárd-kutató tárlatvezetése kulturális és tudásbeli mélységet ad és rávilágít a kiállítás avantgárdhoz fűződő kapcsolatára.

Mészáros Flóra 1986-ban született Pécsett, jelenleg Budapesten él. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészettörténeti Intézetében diplomázott, majd itt és a párizsi Paris IV-Sorbonne egyetemen szerzett doktori címet művészettörténetből. Rendszeresen publikál, így könyve jelent meg Martyn Ferenc párizsi életéről, mindemellett nemzetközi, főként franciaországi és magyar kiállítások szervezésében is részt vesz. Írásos és kurátori tevékenysége mellett a Károli Gáspár Egyetem Művészettörténet Tanszékén egyetemi adjunktus. Fő területe az avantgárd és a kortárs művészet, kiemelten a non-figuráció és a magyar művészet nemzetközi összefüggésrendszere.
Regisztráció a programra a maimano@maimano.hu, email címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Sputnik Photos, október 2.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt.

Forrás: Mai Manó Ház 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4714269479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása