fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Ma nyílik a Hello From the Other Side kiállítás a Valyo Kikötőben

a túloldal, túlvég, túlvilág tematikája jelenik meg a Dunapest programján

2018. augusztus 31. - fotoinfo

hellofromtheotherside_meghivo.jpgSzeptember 1-től ingyenes kiállítást indít a Capa Központ szabadtéri kiállító helyén a Valyo Kikötőben, mey a túloldal, túlvég, túlvilág témakörének bemutatásával foglalkozik.

Kiállítás: Hello From the Other Side
Helszín: Valyo Kikötő – Capa Kikötő
Cím: 1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.
Megtekinthető: 2018. szeptember 1. – 2018. szeptember 23.
Nyitvatartás: mindennap 14 és 22 óra között.
Belépő: A kiállítás ingyenes
Kurátor: Mucsi Emese

Megnyitó: 2018. augusztus 31. (péntek) 18 óra
Megnyitja: Csiszár Mátyás médiakutató

A kiállításról ez olvasható a  szervezők weboldalán:

Túloldal, túlvég, túlvilág – sokféleképpen érthető az a címben szereplő másik oldal, amiről a kiállításon bemutatott fotók tudósítanak. A képek a Duna által kettészelt Budapest különböző pontjain készültek a közelmúltban: a budai vagy a pesti utcák, az ott álló házak részleteit jelenítik meg, mégsem tekinthetők dokumentarista igénnyel készült streetfotóknak, mert túlmutatnak a látható világ egyszerű képi reprodukálásán. Alkotóik változatos módon, fotográfusi eszköztárukra, kompozíciós készségeikre, érzékenységükre támaszkodva adták hozzá a képekhez azt a nehezen meghatározható, extra tartalmat, amely által érzékelhetővé válik az adott hely szelleme is. Kétségtelen, hogy a genius loci, azaz ebben az esetben a budai és pesti helyszínekből kisugárzó szellem közvetítésére a fotó az egyik legalkalmasabb médium. A fényképezőgépet hosszú története során több kevesebb sikerrel – és vitatható célokkal – számos esetben próbálták a nem látható jelenségek rögzítésére is alkalmazni. A spiritiszták, a szellemidézés hívei például a fotográfia megjelenésétől kezdve a látvány objektív ábrázolására alkalmasnak hitt fényképezési eljárásokkal igyekeztek bizonyítani a természetfeletti jelenségek létezését, hitelesíteni a szeánszokat a résztvevők számára. Bár a Hello From The Other Side-on bemutatott fényképek nem ilyen bizonyítási szándékkal készültek, az elismert és az okkult tudományok területén egyaránt dokumentálásra használt fotó alapvető tulajdonságai révén képesek bemutatni a hétköznapi mellett egy alternatív városképet is. A szokatlan jelenségek, együttállások ábrázolásával és az elbizonytalanító fények megragadásával egy szabad szemmel nem látható Budapest rejtélyes tereit, atmoszféráját teszik megtapasztalhatóvá.

Kiállító művészek:

Bartha Máté, Barakonyi Szabolcs, Erdei Krisztina, Ficsór Zsolt, Gulyás Miklós, Kozó Attila, Kudász Gábor Arion, Kemenesi Zsuzsanna, Szilágyi Lenke, Szombat Éva, Timár Sára Erzsébet

Valyo Kikötő – Fotóutca Fesztivál – Capa Kikötő

A Capa Kikötő a Robert Capa Kortárs Fotogárfiai Központ és a Város és Folyó Egyesület együttműködésében megvalósuló kulturális programhelyszín a Rákóczi híd dél-pesti lábánál. A Duna-parti konténerkomlpexumban áprilistól szeptemberig történeti és kortárs fotókiállítások váltják egymást, árnyékot adó teteje alatt tematikus bulik, babzsákos lazulások zajlanak.

Forrás: Capa Központ

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114212197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása