fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Feltölthetők a Capa Nagydíj pályázati anyagai

szeptember 19-ig lehet nevezni a rangos megmérettetésre

2018. augusztus 10. - fotoinfo

capa-nagydij-logo.jpgAugusztus elején elindult a pályázati anyagok feltöltése a Capa Nagydíjra nevezők számára.

A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot. 
A Capa Központ az ösztöndíjak és a díj odaítélésével is hangsúlyozni szeretné elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett. Az ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja.A Capa-nagydíj 2019 elnyerése pályázathoz kötött, jelölésre nincs mód. A díjra egyéni alkotók vagy kis létszámú (maximum öt fős) alkotócsoportok jelentkezhetnek. A pályázaton magyar vagy Magyarországon élő külföldi állampolgárok indulhatnak. Alkotócsoportok esetén a pályázók legalább fele kell, hogy megfeleljen ennek a feltételnek.
Pályázni már folyamatban lévő munkával és a munka befejezését felvázoló szinopszissal lehet, amely kitér a munka végső formájára, installálásának tervezett módjára is. A pályázati anyag tartalmazhat ugyan korábban már bemutatott elemeket, de csak olyan pályamű díjazható, amely az ösztöndíj során az eredetitől eltérő koncepció szerint egy új művet hoz létre. A pályázatra olyan pályaműveket és szinopszisokat várunk, amelyek társadalmilag elkötelezett alkotói módokról tesznek tanúbizonyságot.

Fontosabb időpontok:

  • 2018. augusztus 1. szerda 08:00
    A Capa-nagydíj 2019 pályázatok feltöltésének kezdete
  • 2018. szeptember 19. szerda 12:00
    A Capa-nagydíj 2019 pályázatok leadási határideje
  • 2018. október 17. szerda
    A Capa-nagydíj 2018 három ösztöndíjasának nyilvános előadása
  • 2018. október 18. csütörtök 18:00
    A Capa-nagydíj 2019 első eredményhirdetése, a shortlist és benne a három ösztöndíjas megnevezése, valamint a Capa-nagydíj 2018 átadása (Robert Capa születésének 105. évfordulója alkalmából)
  • 2019. október 21. hétfő
    A Capa-nagydíj 2019 átadása (Robert Capa születésének 106. évfordulója alkalmából)

 

Örömmel tudatjuk, hogy 2018 őszén a Capa Központ meghirdeti az idei Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat is.

Forrás: Capa Nagydíj

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr214172043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása