fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Családi nap a Magyar Sajtófotó Kiállításon

családi programokkal vár mindenkit a Capa Központ

2018. május 11. - fotoinfo

magyarsajtofotokiallitas-gyermekprogram-capakozpont.jpg2018. május 12-én, szombaton, 11-től 16 óráig családi napot rendez a Capa Központ a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódva.

A fényképek elkészítéséhez – ahogy az elnevezés is mutatja – fény kell. Mit szólnál hozzá, ha ezen a napon inkább a fény ellentétéből, a sötétségből, vagyis árnyékból alkotnánk képeket? Az árnyék csalóka és játékos dolog – többféle dolognak lehet ugyanolyan árnyéka, és ugyanannak a dolognak végtelen számú különféle árnyéka adódhat. Megnézzük az árnyék e furcsa tulajdonságait, és mi is megalkotjuk árnyékképeket! A fotó egy másik jellemzője, hogy mozdulatlan – ezen a napon ezt is megváltoztatjuk, az állóképet megmozgatjuk, és a filmezés elődjével, a zoetróppal keltjük életre a kiállítás fotóit.

A kiállítás titkokat is rejt, feladatlapunk kitöltésével azonban mindenre fény derül!

A kényelmes alkotás érdekében óránként maximum húsz főt/gyermeket tudunk workshopjainkon fogadni, ezért kérjük, hogy mindenképpen regisztráljanak az alábbi címen a résztvevő gyermekek és felnőttek számának megadásával, illetve a választott turnus megjelölésével: pal.pentelenyi@capacenter.hu

Időpont: 2018. május 12., szombat, 11.00–16.00 (a turnusok kezdete: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00)
Ajánlott életkor: 6 éves kortól
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

A foglalkozást Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, művészetközvetítő szakember és Molnár Krisztina etnográfus, múzeumpedagógus tartják.

Az eseményen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni – a programra családi jegy is váltható a Capa Központ weboldalán.

Forrás és fotó: Capa Központ

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3113908590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása