fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Április 6-án nyílik a BPF Csöndesen kiállítása

2018. április 03. - fotoinfo
csondesenkiallitas-kiscelimuzeum.jpgA Kiscelli Múzeumban nyílik a Budapest FotóFesztivál ezévi csoportos fotókiállítása Csöndesen címmel.

Mint a kiállítás Facebook oldalán írják:
A Budapest FotóFesztivál minden évben egy-egy téma köré szervezett csoportos kiállítás keretein belül kíván képet adni arról, hogy az adott téma, műfaj miként jelenik meg a kortárs hazai fotográfusok munkásságában. A 2017-es kiírásra, mely Szubjektum címmel a portré műfajával foglalkozott, több mint 200 pályázat érkezett. Ezúttal a csendélet műfajában született munkákat vártak a kurátorok, akik arra voltak kíváncsiak, hogy miként közelítenek a mai fotográfusok a témához, és milyen új értelmezéseket, képzettársításokat kapcsolnak a műfajhoz.

A Csöndesen című kiállításra nyílt pályázat útján jelentkezhettek az alkotók, a beérkezett pályaművek elbírálása után körvonalazódott a kiállítás gerince. A tárlaton így nemcsak az intézményekben, galériákban rendszeresen kiállító, hanem akár az egészen fiatal, pályájuk elején járó művészek vagy az esetleg kevésbé aktív közép- és idősebb generáció alkotói is kiállítási lehetőséghez jutnak.

A kiállítás megtekinthető április 6. és június 24. között.
Kiállítás: Csöndesen
Helyszín: Kiscelli Múzeum
Cím: 1037 Budapest, Kiscelli u. 108.
Nyitva tartás: kedd – vasárnap 10.00-18.00
Megtekinthető: 2018. április 6. - június 24.
Kurátorok: Somosi Rita, Szarka Klára

Az ünnepélyes megnyitót díjátadó követi.
A kortárs magyar fotográfia népszerűsítése a Fesztivál számára kiemelten fontos feladat. 
Ennek érdekében évente megrendezésre kerülő Fesztivál Portfolio Review segítségével kapcsoljuk össze a hazai és nemzetközi szakembereket a hazai fotográfusokkal.

A 2018-as Portfolio Review eredményeként Dobokay Máté kapja a fődíjat: a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult BUDAPEST A FIATAL TEHETSÉGEKÉRT PROGRAM KÜLÖNDÍJÁT, amely magában foglal egy díjtárgyat, bruttó 150.000,- Ft pénzjutalmat és egy kiállítási lehetőséget a Budapest Projekt Galériában. 

A díjat a Csöndesen kiállítás ünnepélyes megnyitója keretében a Budapest FotóFesztivál fővédnöke, Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes adja át.

Fidelio FORTISSIOMO díjatamely szintén ez alkalommal kerül átadásra Lázár Dóri kapja, a PHOTON Valencia Festival pedig Polgár Andrást és Lázár Dórit tartotta érdemesnek arra, hogy 2019-ben bemutassa munkáikat Valenciában.
Forrás: A rendezvény Facebook oldala

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9113803752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása