fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Alain Labiole: La Famille című kiállítása a Budapest Fotó Fesztiválon

francia fotóművész kiállítása a Széphárom Közösségi Térben

2018. március 23. - fotoinfo

bpf-franciaintezet.jpgA Budapest FotóFesztivál, a Francia Intézet és a Széphárom Közösségi Tér tisztelettel meghívja Önt 2018. Március 23-án 18 órára a Széphárom Közösségi Térbe Alain LABOILE – La Famille című kiállításának megnyitójára, melyre Alain Laboile jelenlétében kerül sor.

Alain Laboile francia szobrász, fotográfus, első alkalommal mutatkozik be Magyarországon a Budapest FotóFesztvál és a Francia Intézet együttműködésének köszönhetően. La Famille ( A család) sorozata a hatgyermekes apuka szemszögéből mutatja be saját családjának egyszerre időtlen és  idilli hétköznapjait. A fekete-fehér képek atipikus, vidéki életük különböző pillanatait merevíti ki előttünk, a gyermeki lét és szabadság kérdéskörét állítva középpontba.
 
Az alkotó  2004-ben vett egy digitális kamerát, hogy dokumentálja munkáit  egy portfólióhoz , majd hamar a családi életük lett fő ábrázolási témája: a szekrényben elbújó, mosogatóban fürdő, vagy éppen békát fogó, gyakran tetőtől talpig maszatos gyerekei. Képei a gyermeki világ gondtalanságát, átmenetiséget, spontaneitását tükrözik, miközben az elkapott pillanatok intim hangulatukkal megidézik egy letűnt vagy letűnőben lévő kor természetes életszemléletét. A képein keveredik  a privát és streetfotó szemlélete, a sorozat ereje a felvételek egyszerre nagyon személyes, mégis egyetemes látásmódjának köszönhető. Alain Laboile nap mint nap fotózza családját, La Famille sorozata életük narratív fotónaplója.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál, a Francia Intézet és a Frankofón Fesztivál együttműködésében valósult meg.

Kurátor: Somosi Rita művészettörténész
Megtekinthető: 2018. március 23 - április 28. között
Nyitvatartás: Kedd-Péntek 10-18, Szombat 10-14 óra között
Helyszín: Széphárom Közösségi Tér
Cím: 1053 Budapest, Szép utca 1/b.
Belépés: ingyenes

Forrás: Budapest Photo Festival

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr10013768772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása