fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

KÉPALÁ - irodalmi pályázat a 36. Magyar Sajtófotó kiállításhoz

2018. március 06. - fotoinfo

lead_kepala.jpgA Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál idén első alkalommal hirdeti meg közös irodalmi pályázatát a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan KÉPALÁ címmel.

Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás? A KÉPALÁ című projekt a sajtófotó és irodalom viszonyát, a képekben rejlő történeteket kutatja.

A kiírók felkértek 10 szerzőt, hogy írjanak rövid prózát az exponáláskor lezárt történetekből. A felkért írók: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szöllősi Mátyás, Térey János, Tóth Krisztina és Totth Benedek.

A meghívásos pályázaton részt vevő írók művei olvashatóak lesznek a Könyvesblog és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ weboldalán.

A díjátadóval egybekötött irodalmi est 2018. április 5-én 19.00-kor lesz a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház).

A szervezők ugyanebben a témában nyílt pályázatot is indítanak: a kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a résztvevőktől. A felkért szerzők írásait, valamint a nyílt pályázat nyertesének szövegét 2018. április 5-én a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház) rendezett esten hallhatják először az érdeklődők.

A nyílt pályázatra kiválasztott fotók a honlapon érhetőek el: https://capacenter.hu/esemenyek/kepala-palyazat/

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan KÉPALÁ címmel nyílt pályázatot hirdet. A kiírók a kiállítás anyagából kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a résztvevőktől.

A nyílt pályázat jelentkezői azt a feladatot kapják, hogy megmutassák a sajtófotók komplexitását, a bennük rejlő lehetséges történeteket. A fotósok és az írók a saját eszközeikkel a minket körülvevő problémákról, kérdésekről és örömökről mesélnek, ezzel lehetővé téve a folyamatos párbeszédet életünkkel, környezetünkkel kapcsolatban.

A benyújtott pályamű legfeljebb 1 flekk (1500 karakter) hosszúságú lehet.

Beküldési határidő: 2018. március 22., 23:59.

A pályaműveket az info@margofeszt.hu címre kell elküldeni „KÉPALÁ” tárggyal.

A nyílt pályázat győztesét e-mailben értesítjük.

A beérkezett pályaműveket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Margó Irodalmi Fesztivál és a Könyvesblog delegáltjaiból álló szakmai zsűri bírálja el. A pályázaton kizárólag korábban meg nem jelent, eredeti művet fogadunk el (internetes közösségi oldalakon és blogokon publikált írásokat sem).  A pályázat nyertese egy Kindle e-könyv-olvasót, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál ajándékcsomagját kapja, valamint pályaműve megjelenik a Könyvesblogon.

A beküldött alkotásokat a Facebook.com/margofeszt oldalon beérkezési sorrendben publikáljuk.

KÉPALÁ eseménnyel és pályázattal kapcsolatos minden további információ: www.margofeszt.huhttps://capacenter.hu/.

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4113719576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása