fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Ma este beszélgetés kettesben képekről

Korniss Péter és Bánkuti András párbeszéde a Magyar Sajtófotó Kiállításon

2018. április 03. - fotoinfo

kettesbenkepekrol-kornisspeter-bankutiandras.jpgA 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódva 2018. április 4-én, szerdán, 18 órától Korniss Péterrel Bánkuti András beszélget a Capa Központ szakmai rendezvényén.

Esemény: Kettesben képekről
Időpont: 2018. április 4. (Szerda) 18:00
Beszélgető partnerek: Korniss Péter és Bánkuti András
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

A rendezvény weboldalán ezt írják:

„Kevés olyan elkötelezett és tisztességes fotográfust ismerek, mint Korniss Péter. Munkájáról, életéről beszélgetek vele.” (Bánkuti András)

Korniss Péter (1937, Kolozsvár) az 1950-es évek végétől fényképez, az 1960-as évektől kezdve a hagyományos paraszti kultúrát és életformát, illetve annak átalakulását, eltűnését örökíti meg, elsősorban Erdélyben, de Magyarországon, Szlovákiában, és Szerbiában is. Munkamódszeréhez hozzátartozik, hogy újra és újra visszamegy témájának helyszínére vagy hosszú időn keresztül követi azt. Pályája alatt folyamatosan fotografál balett- és néptáncegyütteseket is. Klasszikus dokumentarista fotográfus, aki autonóm művészi szándékkal mutat és örökít meg eltűnőben lévő világokat. A hagyományból és a modernitásból egyaránt táplálkozó fényképei korábban legnagyobbrészt fekete-fehérek, újabban színesek. Több újságnál dolgozott fotóriporterként, képszerkesztőként, egyetemeken is tanít. Számos díj tulajdonosa, fotográfusként elsőként kapott Kossuth-díjat 1999-ben.

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8013804510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása