fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

A kis Valentino – előadás és filmvetítés

a Capa Központ újabb érdekes szakmai programot kínál

2018. február 07. - fotoinfo

kis-valentino.jpgA Golden Boundaries kiállításhoz kapcsolódva 2018. február 10-én 16.30 órától Gelencsér Gábor filmesztéta felvezető előadása után A kis Valentino című filmet vetítik.

A filmet Gelencsér Gábor filmesztéta előadása vezeti fel:

„A filmet a bemutatója idején ellenségesen fogadta a kultúrpolitika, de az érzékenyebb művészek, mint például Petri György, lelkesen írtak róla, s a szakma is nagyra értékelte, amit a Magyar Filmkritikusok elsőfilmes díja bizonyít. A hivatalos »filmelhárítók« mégsem tudtak belekötni a rendezőbe, mivel az nem kritizálta a rendszert, hanem az egészre mondott nemet. A filmben – egy izgalmasnak ígérkező történet során – nem történik semmi, pontosabban a nagybetűs Semmi történik meg benne: a késő Kádár-kor végtelennek tűnő és sehova nem vezető pangása, bomlása. Mindennek közegéül Jeles az 1970–80-as évek fordulójának ifjúsági szubkultúráját választotta, ám a film jóval többről tudósít, mint egy nemzedék életérzéséről: a helyről és az időről, amelyben – akkor úgy tűnt – mindörökre élnünk adatott.”

A kis Valentino (1979)

„Egy fiatalember egyetlen napjába – egymást áthatva – történetek sora épül az őt körülvevő világról, amelyre nem tud megfelelő módon reagálni. Sz. László húsz év körüli fiatalember, kocsikísérő egy Pest környéki szövetkezetnél. Egyik nap, minden különösebb elgondolás nélkül, nem adja postára a rábízott hivatalos pénzküldeményt, a tizenötezer forintot. Nem tér vissza munkahelyére, hanem céltalanul útnak indul. Költekezni kezd, azt teszi, ami jólesik, hogy részesüljön mindabból, amiből eddig – pénzszűke miatt – kimaradt. Nosztalgiáját egy másfajta élet után mégsem tudja, egyetlen napra sem, beteljesíteni, mert nem tud élni a pénz adta lehetőséggel. Estére ugyan »elszórja« az egészet, de ez a nap is éppoly üres és érdektelen marad számára, mint a többi. Aznapi utolsó útja – önszántából – a rendőrőrsre vezet.”

Dátum: 2018. február 10 (Szombat)
Kezdés: 16.30

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

Rendező: Jeles András
Forgalmazó: Magyar Nemzeti Filmarchívum
Nyelv: A filmet magyar nyelven vetítjük.
Időtartam: A film hossza 93 perc.

Az eseményen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Capa Központ 19 órakor zár – amennyiben a Golden Boundaries kiállítást egyénileg szeretnék megtekinteni, az esemény előtt tudják megtenni.

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6513642458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása