fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Friedmann Endrére emlékeznek, a fotósra akiből nem lett Robert Capa

különleges emlékestet tartanak a Capa Központban

2018. november 01. - fotoinfo

friedmann_endre-cseke_csilla_mti.jpgFriedmann Endre az MTI örökös tudósítója címet viseli és bár neve egyezik a születési nevével a Robert Capa néven világhírűvé vált névrokonával és szaktársával. Ő mégis egészen más életutat és pályát járt be, amire most a közmédia és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ együtt emékezik meg. Haláláról az Index idén júliusban számolt be.

Tovább

Portfólió konzultáció a Capa Központban

kérdezd munkáidról Kozma Zsolt művészeti szakíró, kurátort

kozmazsolt-capakozpont.jpgA Capa Központ ismét portfólió konzultációt rendez, ahol ezúttal Kozma Zsolt művészeti szakíró, kurátor véleményét kérhetik ki az érdeklődő fotósok saját munkásságukról, képeikről október 30-án délután.

Tovább

Mészáros Flóra művészettörténész Sputnik tárlatvezetése

művészettörténész tart tárlatvezetést a Mai Manó Ház kiállításán

sputnikphotos-kisero-programok.jpgOktóber 2-án kedden este ezúttal Mészáros Flóra művészettörténész kalauzolja végig a látogatókat a Mai Manó Ház Sputnik Photos kiállításán.

Tovább

CapaLab programok 16-21 éves kreatív fiataloknak

az ifjabb korosztályt célozzák a Capa Központ legújabb programjai

capalabs-capakozpont.pngA Capa Központ CapaLab néven új programokat hirdet a 16-21 éves korosztály kreatív tagjainak. Két perces bemutatkozó videókkal lehet jelentkezni október 1-ig.

Tovább

Az engedélyed nélkül is eladhatják a fotóidat

több ezer alkotót érint és a többség nem is tud róla

euro-coins-close-up_free_stock_photos_picjumbo_hnck7760-2210x1474.jpgAz Artisjushoz hasonlóan működő közös jogkezelés intézménye a fotókra is vonatkozik. Lehetőséget ad a fotók felhasználásának engedélyezésére a készítő hozzájárulása, beleszólása, vagy akár tudta nélkül is. Sokan dühöngenek miatta, hogy nélkülük döntenek a fotóikról. Aki bele akar szólni a fotói sorsába, annak szeptember 30-ig ki kell lépnie a közös jogkezelésből. Mutatjuk, hogyan teheted meg.

Tovább

A Canon bemutatta az EOS R-t

egy tükörnélküli gép, ami egy egész új rendszert is képvisel

canon-eos-r-01.jpgA Canon szeptember 5-én Hawaii-n bejelentette a Canon EOS R-t, az első full frame érzékelős tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépét. Vele együtt pedig az EOS R rendszert.

Tovább

Napokon belül érkezik a Canon R - itt vannak az első képek és specifikációk

bemutatja végre rég várt full frame tükörnélküli gépét a Canon is

canon-eos-r-10.jpgValamivel a Nikon Full Frame MILC bejelentése után, szeptember 5-én végre bemutathatja a Canon is a régóta sokak által nagyon várt full frame tükörnélküli gépét. Mint a pletykák egy ideje megjósolták, az új gép a Canon EOS R jelzést kapta és már nem csak a főbb paramétereit ismerjük, hanem azt is, hogyan fog kinézni.

Tovább

Ma nyílik a Hello From the Other Side kiállítás a Valyo Kikötőben

a túloldal, túlvég, túlvilág tematikája jelenik meg a Dunapest programján

hellofromtheotherside_meghivo.jpgSzeptember 1-től ingyenes kiállítást indít a Capa Központ szabadtéri kiállító helyén a Valyo Kikötőben, mey a túloldal, túlvég, túlvilág témakörének bemutatásával foglalkozik.

Tovább