fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Felolvasóesten mutatják be a díazott KÉPALÁ-kat

képekhez írt szövegek az irodalmi pályázat eredményhirdetésén

2018. április 04. - fotoinfo

lead_kepala.jpg2018. április 5-én 19 órakor a KÉPALÁ pályázathoz kapcsolódó díjátadóval egybekötött irodalmi est lesz a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház).

Esemény: KÉPALÁ irodalmi pályázat eredményhirdetés
Időpont: 2018. április 5. (Csütörtök) 19 óra
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ - Tivoli Színház
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

A KÉPALÁ pályázatról

Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás? A KÉPALÁ című projekt a sajtófotó és irodalom viszonyát, a képekben rejlő történeteket kutatja.

A kiírók felkértek 10 szerzőt, hogy írjanak rövid prózát az exponáláskor lezárt történetekből. A felkért írók: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szöllősi Mátyás, Térey János, Tóth Krisztina és Totth Benedek.

A szervezők ugyanebben a témában nyílt pályázatot is indítanak: a kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a résztvevőktől. A felkért szerzők írásait, valamint a nyílt pályázat nyertesének szövegét 2018. április 5-én a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház) rendezett esten hallhatják először az érdeklődők.

A meghívásos pályázaton részt vevő írók művei olvashatóak lesznek a Könyvesblog és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ weboldalán.

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállításról

Immár ötödik éve, hogy a Magyar Sajtófotó Kiállítás a Capa Központban látható. Az idei bemutató a 36. Magyar Sajtófotó Pályázatra érkezett, sok ezer képből álló anyagba enged betekintést egy a kiállítótér léptékéhez szabott válogatás segítségével. A kiállítás tükörként tárja elénk mindazt, ami az előző évben velünk, körülöttünk történt. A fotóriporteri szakma legnagyobb hazai bemutatkozásán idén is sok téma ismerős lehet – ezeket azonban mindig új nézőpontból, más módon láthatjuk az adott tárgy sajátosságainak és a fotográfus szubjektív látásmódjának függvényében. 2017-ben készült fotókon, sorozatokon a mélyszegénység, a tüntetések, a gyász mellett a hősies helytállás, a humor és az életöröm is megjelenik.

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3813804540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása