fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Bédekker: fotós beszámoló a nagyvilágból

új programsorozat indul a Capa Központban

2018. március 14. - fotoinfo

bedekker-capakozpont.jpgA Capa Központ Bédekker címmel indított programsorozatának célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek a saját utazásaik során készült képek vetítésével párhuzamosan meséljenek élményeikről.

A Capa Központ Bédekker címmel indított programsorozatának célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek a saját utazásaik során készült képek vetítésével párhuzamosan meséljenek élményeikről.
A bédekker (~útikönyv, útikalauz.) szó személynévből ered. A XIX. század végén Karl Baedeker lipcsei kiadóvállalata jelentetett meg elsőként sorozatban olyan részletes és alapos útikönyveket, melyek minden gyakorlati tudnivalót is tartalmaztak az utakról.

A képes úti napló egyike a legkorábbi fotográfiai műfajoknak, hiszen a fotográfia felfedezése óta az utazásoknak, expedícióknak nélkülözhetetlen kelléke a fényképezőgép. A képes beszámolók nem csupán dokumentációként vagy híradásként szolgáltak, de az idegen tájak, városok, kultúrák, a „Másik” megismerésének lehetőségét is magukkal hozták.

A XXI. században, amikor a digitális technológia révén a világ szinte bármely pontja elérhetővé és megtekinthetővé válik technikai képeken keresztül, különösen fontossá válnak a személyes élmények és beszámolók.

Időpont: 2018. március 19., hétfő, 17.30
Vendégek: Vékony Dorottya és Hernyák Kristóf
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8. 
Belépő: Az eseményen való részvétel ingyenes.

„Beszámoló egy közel három hónapos utazásról Kazakhsztán és Kirgizisztán-szerte. Autóval. Húszezer megtett kilométer személyes élményei és benyomásai, nem a teljesség, de az érdekesség igényével, erről a két országról, ahol se tengerpart, se pálmafa, mégis egzotikus és izgalmas. Az ismeretlenség ködét próbáljuk oszlatni erről a két kevéssé ismert országról. Ha érdekel, miben testesül meg az isztánizmus, és miben nem, hogy készültünk fel, és hogy jártuk végig ezt a hosszú utat, akkor szívesen látunk vetítéssel egybekötött előadásunkon.”

Forrás: Capa Központ 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr913739476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása