fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Emmy-díjat nyertek a Canon filmes objektívek

2017. október 10. - fotoinfo

 

 

canon-cinemalens-lineup-emmyaward.jpgBudapest, 2017. október 9. - A 69-edik Emmy-díj® zsűrije a Canon 4K felbontású, nagyformátumú, egyszenzoros kamerákkal használható objektívcsaládjának képességeit az idei év technológiai és mérnöki díjával jutalmazta.  A technológiai és mérnöki Emmy-díjjal (Technology and Engineering Emmy) kifejezetten a tévés produkciók számára fejlesztett termékeket és innovációkat ismeri el az amerikai Televíziós Művészet és Tudomány Akadémia (ATAS). Ezt a díjat olyan áttörést hozó termékek nyerhetik el, amelyek látványos hatást gyakorolnak a televíziós iparra.

 

"A képernyőn látható csodálatos jelenetek meghatározó alapja az operatőr által használt objektív " - mondta Kieran Magee, a Canon Europe professzionális képalkotó termékekkel foglalkozó részlegének vezetője. "A nézők vizuális igénye fejlődik, ma már 4K vagy nagyobb felbontású műsorokat preferálnak. Nagyon fontos, hogy a technológia lépést tartson az egyre változó elvárásokkal. Büszkék vagyunk erre a díjra, mert komoly elismerése a fejlesztői munkánknak, hogy a televíziós ágazat által eddig is kedvelt objektíveket tovább tökéletesítsük.”

A most díjazott objektívcsalád egyik tagja a Canon CINE-SERVO 50-1000mm T5.0-8.9, a világ legnagyobb optikai zoomot kínáló 4K-s objektívje egyszenzoros, nagyformátumú kamerákhoz. 2014-es bevezetése óta számos élő közvetítéshez és az iparágban újító formátumok elkészítéséhez használták. Ilyen például a National Geographic Earth Live című műsora, mely során kétórás közvetítést láthattak a Föld élővilágából egyenes adásban.

"A CINE-SERVO 50-1000mm objektív volt az ideális választás erre a feladatra. Amikor állatokat filmezünk természetes élőhelyeiken, az operatőr kollégák gyakran nem mehetnek közel az állatokhoz: ennek az objektívnek a hatalmas optikai zoomja által olyan közel hozhattuk őket, mintha közvetlenül mellettük álltunk volna. A CINE-SERVO 50-1000mm valószínűleg a ma elérhető legjobb objektív, amit természetfilmesek használhatnak" - nyilatkozta Al Berman, a National Geographic Earth Live műsorának executive producere.  

A Canon felismerte az igényt, hogy egyre több dokumentumfilm készítő keres könnyen hordozható, így szabadtéri forgatásokon, távoli vidékeken is praktikusan használható nagy zoom-os objektívet, hogy még jobb minőségű műsorokat készíthessen az egyre fokozódó televíziós piaci versenyben.  Az elvárás több, mint 100 méterről is egy másfél méter magas témát teljes képernyőn élénk felbontásban megmutatni. A szakemberek ugyanakkor hordozható méretű objektívet keresnek, amely nem hosszabb 40 centiméternél és nem nehezebb 7 kilogrammnál. Komoly kihívás volt a CINE-SERVO 50-1000mm T5.0-8.9 objektív fejlesztése és kivitelezése. A Canonnál a jelenlegi legfejlettebb számítógépes szimulációs eszközöket használták annak érdekében, hogy az elvárásokhoz optimalizálhassuk az objektív optikai alkatrészeit és opto-mechanikai rendszerét. Egy ilyen kiemelkedő képességű objektív megtervezéséhez szükség volt a Canon több évtizedes tapasztalata mellett a legújabb fejlesztésű üvegek használatára, hogy az objektív tele állásban is képes legyen a 4K felbontású tévéadásokhoz elvárt kimagasló képminőséget és fényerőt biztosítani.  Ez sikerült, az objektív teljes képsíkján tökéletes élességet biztosít, különösen szélesebb látószögű felvételnél, gyújtótávolsága 1000 milliméteres.

A Emmy® technológiai és mérnöki díját 2017. október 25-én, az SMPTE 2017 konferencián fogják átadni Hollywoodban.

A Canon nagyformátumú, egyszenzoros 4K zoomobjektívjei, a Cine-Servo objektívcsalád:

    • CN20x50 T5.0-8.9 (50-1000mm) 
    • CN7x17 T2.95-3.9 (17-120mm)
  • Kompakt Cine-Servo objektívcsalád
    • CN-E18-80mm T4.4
    • CN-E70-200mm T4.4
  • Felsőkategóriás zoomobjektív-család
    • CN-E14.5-60mm T2.6
    • CN-E30-300mm T2.95-3.7
  • Kompakt zoomobjektív-család
    • CN-E15.5-47mm T2.8
    • CN-E30-105mm T2.8 

A Canon 4K zoomobjektívekkel kapcsolatos további információkért keresse fel a Canon weboldalát!

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2213339485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása