fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája

2017. október 07. - fotoinfo

 

 

latkep-fotokiallitas-capakozpont.jpgA tárlat a Varsói Nemzeti Múzeumban a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad 2016/2017 keretében megrendezett Magyar Tekintet – Vázlat a magyar fotográfiáról című kiállítás képanyagának egy részét mutatja be.

 

A Varsóban 2017 nyarán nagy sikert aratott, most a Capa Központban újrarendezett kiállítás a hazai fotográfiának az elmúlt félévszázadra vonatkozó részét tekinti kiindulásnak.

A Látkép erre a törzsanyagra építve igyekszik árnyalni és bővíteni az ismereteket az elmúlt öt évtized  magyar fotográfiájáról a  meghatározó alkotók és alkotások bemutatásán keresztül, a korszakos jelentőségű Műhely’67 című kiállítástól kezdve egészen a jelen magyar fotóművészetéig. A kiállítás ugyan laza kronologikus rendre épül, de teret nyújt a vizsgált időszakban uralkodó különféle fotográfiai eljárásokban és szemléletmódokban végbement változásoknak is. A tárlat ennek köszönhetően villantja fel a képzőművészeti fotóhasználat útjait és a dokumentarista tendenciákat is, a köztük húzódó kapcsolatokat, metszés- és csomópontokat, valamint a köztük lévő átjárás lehetőségeit.

A Látkép által felrajzolt fotótörténeti vázlat így igyekszik azt is bizonyítani, hogy a nemzetközileg elismert magyar származású fotósnemzedék örököseinek a nagy  elődökhöz hasonlóan megvan a helye a fotográfia nemzetközi történetében.

A kiállítás megtekinthető: 2017. október 8. - november 19.
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Nyitvatartás: minden nap 11 és 19 óra között. Ünnepnapokon zárva.
Kurátor: Csizek Gabriella, Balázs Kata

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3713339487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása