fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

World Press Photo kiállítás és Canon workshop Budapesten

2017. szeptember 25. - fotoinfo

 

 

canon_photography_workshop.jpgMegnyílt a Néprajzi Múzeumban a világ legrangosabb sajtófotó versenyén, a World Press Photo pályázaton díjazott képekből készült kiállíáts. A kiállítás apropóján a főszponzor Canon szakmai workshopot is szervez.

 

 

Budapest, 2017. szeptember 25.Hagyományosan ősszel mutatkozik be Budapesten a World Press Photo Alapítvány 45 országon át vándorló aktuális képválogatása. A vizuális újságírás fejlődését teljes szívvel támogató Canon minden évben komoly felszereléssel jutalmazza a díjnyertes kép alkotóját. Idén a Canon Hungária gyakorlati workshopot is tart a kiállítás helyszínén, melyre profi és amatőr fotósokat egyaránt vár.

Szabad szellemiség

A pontos tájékoztatás létfontosságú felgyorsult világunkban. A World Press Photo Alapítvány 1955 óta azon dolgozik, hogy az emberek szabadon kifejezhessék magukat és a minőségi vizuális tudósítások segítségével minél részletesebben megismerjék az őket körülvevő történéseket. Régóta ismert idézet: ’Egy kép többet mond ezer szónál.” Agyunk 40%-a a látással foglalkozik, az információ képek által így jut el hozzánk a leggyorsabban. Az újságírásnak és a történetek dokumentációjának elemi része az írás maga, melynek elkészítése és értelmezése természeténél fogva egyaránt hosszabb időt vesz igénybe. A dinamikus eseményeket vagy a szem által érzékelhető árnyalatnyi részleteket a fényképezés képes azonnal és hitelesen megörökíteni. 

A szabad történetrögzítés, történetmesélés és ezek szabad megismerése az, amelyek támogatása iránt elkötelezett Canon folyamatosan fejleszti eszközeit, technológiáját. A tárlatot látogatók a kiváló képek által inspirációt kapnak tanulmányaikhoz, munkájukhoz vagy csak egyszerűen a képek pillanataiban elmerülve átléphetnek az élet egy másik dimenziójába. 

A Canon workshopja

Érdemes részt venni a World Press Photo pályázatán. A zsűri által legjobbnak ítélt kép alkotója rendkívül értékes jutalmat nyer: a legújabb technológiával felszerelt Canon fényképezőgépet és tartozékait. A kiállításba válogatott pályaműveket és készítőit széles körben megismerik és elismerik, nemzetközi színtéren. A Canon Hungária a kiállítás kapcsán annak helyszínén, a Néprajzi Múzeumban szervez workshopot fotográfiát hallgató diákok és érdeklődő amatőr fotósok részére, ahol gyakorlati tanácsokat, szakmai inspirációt és az új gépek, objektívek és használatuk technikájának részletes megismerésének lehetőségét kínálja. Magyarország mindig is büszke lehetett fotográfusaira, akik évtizedekre visszamenően is kiemelkedő alkotásokkal gazdagították a világ fotó albumát. Ezzel a workshoppal is eme tehetség további gondozása a Canon célja. 

Az érdeklődők a workshopra az alábbi elérhetőségen jelentkezhetnek:

zsofia.cser@eurolex.hu

Az első 15 jelentkezőt tudjuk fogadni a workshopon.

A workshop időpontja: 2017. október 3., kedd 11:00

 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9113339501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása