fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Friedmann Endrére emlékeznek, a fotósra akiből nem lett Robert Capa

különleges emlékestet tartanak a Capa Központban

2018. november 01. - fotoinfo

friedmann_endre-cseke_csilla_mti.jpgFriedmann Endre az MTI örökös tudósítója címet viseli és bár neve egyezik a születési nevével a Robert Capa néven világhírűvé vált névrokonával és szaktársával. Ő mégis egészen más életutat és pályát járt be, amire most a közmédia és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ együtt emékezik meg. Haláláról az Index idén júliusban számolt be.

Tovább

Portfólió konzultáció a Capa Központban

kérdezd munkáidról Kozma Zsolt művészeti szakíró, kurátort

kozmazsolt-capakozpont.jpgA Capa Központ ismét portfólió konzultációt rendez, ahol ezúttal Kozma Zsolt művészeti szakíró, kurátor véleményét kérhetik ki az érdeklődő fotósok saját munkásságukról, képeikről október 30-án délután.

Tovább

CapaLab programok 16-21 éves kreatív fiataloknak

az ifjabb korosztályt célozzák a Capa Központ legújabb programjai

capalabs-capakozpont.pngA Capa Központ CapaLab néven új programokat hirdet a 16-21 éves korosztály kreatív tagjainak. Két perces bemutatkozó videókkal lehet jelentkezni október 1-ig.

Tovább

Az engedélyed nélkül is eladhatják a fotóidat

több ezer alkotót érint és a többség nem is tud róla

euro-coins-close-up_free_stock_photos_picjumbo_hnck7760-2210x1474.jpgAz Artisjushoz hasonlóan működő közös jogkezelés intézménye a fotókra is vonatkozik. Lehetőséget ad a fotók felhasználásának engedélyezésére a készítő hozzájárulása, beleszólása, vagy akár tudta nélkül is. Sokan dühöngenek miatta, hogy nélkülük döntenek a fotóikról. Aki bele akar szólni a fotói sorsába, annak szeptember 30-ig ki kell lépnie a közös jogkezelésből. Mutatjuk, hogyan teheted meg.

Tovább

Ma nyílik a Hello From the Other Side kiállítás a Valyo Kikötőben

a túloldal, túlvég, túlvilág tematikája jelenik meg a Dunapest programján

hellofromtheotherside_meghivo.jpgSzeptember 1-től ingyenes kiállítást indít a Capa Központ szabadtéri kiállító helyén a Valyo Kikötőben, mey a túloldal, túlvég, túlvilág témakörének bemutatásával foglalkozik.

Tovább

Szeptember 9-ig látható Pályi Zsófia Tranzitország kiállítása

meghosszabbították a Capa Központ Hemző-díjas kiállítását

palyi_tranzitorszag_003.jpgMa zárt volna, de szeptember 9-ig meghosszabbították a Hemző-díjas Pályi Zsófia: Tranzitország című kiállítását a Capa Központban. Így aki még mindig nem nézte meg, annak még újabb 2 hét áll rendelkezésére, hogy eljusson rá.

Tovább
süti beállítások módosítása