fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Fókusz és Távolság: Esterházy Marcell képzőművész

újabb szakmai beszélgetés a Capa Központban

2018. április 17. - fotoinfo

esterhazymarcell.jpgA Capa Központ Fókusz és Távolság című beszélgetés sorozatának következő alkalmával Esterházy Marcell képzőművész beszélget Winkler Nórával.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres alkotókat kérdezünk, akik számos kiállítást, hazai és külföldi elismerést, bizonyos esetekben oktatói gyakorlatot tudhatnak magukénak. A gyerekkortól indulunk, beszélünk a kezdeti motivációkról, nagy témákról, szakmai dilemmákról, kedvencekről, kudarcokról, sikerekről, végül pedig a fókusz a jelenlegi tevékenységre és a jövőbeli tervekre irányul. A szavakat képek kísérik és fordítva.

Időpont: 2018. április 17., kedd, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Belélődíj: ingyenes

Vendég: Esterházy Marcell képzőművész

Esterházy Marcell (1977, Budapest) 2003-ban diplomázott a Képzőművészeti Egyetem Intermedia tanszékén. Tanult a Marseillei Képzőművészeti Egyetemen, majd 2014-től az MKE Doktori Iskola doktorandusza. A Lucien és Rodolf Hervé-díj különdíjasa, Studió-díjas, 2015-ben jelölték az Európai Fotóhónap Arendt-díjára. Több mint tíz évig élt Franciaországban, Marseilleben és Párizsban. Számos nemzetközi és hazai kiállításon szerepelt munkáival. Sokféle médiumban alkot. A fotón és videón kívül leginkább installációkat, tárgyakat és szobrokat készít. 2015-ben a Capa Központban Gerhes Gáborral, Forgács Péterrel és Mucsi Emese kurátorral bemutatták a Jelentés című kiállítást. Legutóbb az acb Attachmentben volt látható Farkasvakság című önálló kiállítása. Itthon az acb Galéria képviseli.

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5413841494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása