fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Mai előadás a Capa Központban - A privát történet tündöklése

Gács Anna előadása a Capa Központ Project Roomban

2018. március 26. - fotoinfo

magocsi_l1a1425w-768x512.jpgA Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel indított előadás-sorozatot 2017-ben. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

Helyszín: Capa Központ - Project Room+
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Előadó: Gács Anna
Időpont: 2018. március 26., 17.30 óra
Részvétel: ingyenes

A 20. század utolsó harmadában a kultúra több területén párhuzamosan egyfajta „privát fordulat” játszódott le a nyugati világban. A szociológia a mindennapi élet felé fordul, az etnográfia auto-etnográfiai kutatásokat sürget, az irodalomtudomány, mely nemrég még a szerző kiűzését hirdette, szisztematikusan tanulmányozni kezdi a híresek és a civilek önéletrajzait. Miközben családok milliói rögzítik hétköznapjaikat a kirándulásoktól a szexuális életükig videóra, a humántudományok művelői arra ösztönzik egymást, hogy tárják fel korábban szigorúan objektívnek gondolt kutatásaik személyes motívumait. A 20. századi történelem megismerésében egyre nagyobb szerepet kapnak a tanúk, a televízióban vezető műfajjá válik a személyes vallomások színrevitele. A privát történetek tobzódása a nyilvánosságban a mai életünket még inkább meghatározza. Az előadás ennek a jelenségnek az értelmezéseiről és művészi reflexióiról szól.

A kiállításról bővebb információ: https://capacenter.hu/kiallitasok/magocsi-marton-az-en-hazam-az-en-varam/

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr6313781090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása