fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasok bejelentése

a Capa Központban jelentik be, kik kapnak 2018-ban ösztöndíjat

2018. február 28. - fotoinfo

pecsijozsef-osztondij-fbcover_koleszar-1024x577.jpg2018. március 2-án, pénteken, 17 órától a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj 2017 kiállításon Kudász Gábor Arion fotográfus (a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj kuratóriumi tagja) tart tárlatvezetést a tárlaton résztvevő alkotókkal együtt. 18 órától az ünnepélyes eredményhirdetés keretében elsőként Dr. Hóvári János a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. főigazgatója köszönti a kiállító művészeket, az idei pályázókat és a vendégeket, majd a 2018-as Pécsi József ösztöndíjasok névsorát a Kultúráért Felelős Államtitkárság Kulturális Kapcsolatok Főosztályának főosztályvezetője, Dr. Nagy Mihály hirdeti ki az oklevelek átadásának kíséretében.

A Pécsi József (1889–1956) fotóművész, fényképészeti szakíró és szaktanár tiszteletére létrehozott fotóművészeti ösztöndíjat 1991-ben alapította a Művelődési és Közoktatási Minisztérium. Célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató tehetséges fotográfusok pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához. A most kiállított sorozatok is bizonyítják, hogy a fotográfia sokszínű eszköztárát használva minőségi műveket hoztak létre az ösztöndíjat elnyert alkotók.

Kiállító művészek:

  • Ficsór Zsolt
  • Gáldi Vinkó Andi
  • Kállai Márton
  • Koleszár Adél
  • Máté Balázs
  • Németh Sz. Péter
  • Nyíri Julianna
  • Rostás Bianka
  • Schmied Andi
  • Vékony Dorottya

Helyszín: Capa Központ – Project Room
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Időpont: 2018. március 2., 17 óra
A kiállítás megtekintése és az eseményen való részvétel ingyenes.

A kiállításról bővebben: Nyílik a 2017-es Pécsi József Ösztöndíjasok kiállítása

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3613704492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása