fotózásról mindenféle

Fotós infók gyüjtőhelye

Fotós infók gyüjtőhelye

Nyílik a 2017-es Pécsi József Ösztöndíjasok kiállítása

a Capa Központban mutatják be az új ösztöndíjasok munkáit

2018. február 08. - fotoinfo

pecsi_meghivo.png2018. február 7-én nyílik meg a Capa Központban a 2017-es Pécsi József Ösztöndíjasok közös kiállítása, melyen a támogatott művészek alkotásaival ismerkedhet meg a közönség.

Megtekinthető: 2018. 02. 13. – 2018. 03. 05.
Belépés: ingyenes
Nyitva tartás: minden nap 11 és 19 óra között. Ünnepnapokon zárva.
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ – Project Room
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.
Kurátor: Csizek Gabriella

A Pécsi József (1889–1956) fotóművész, fényképészeti szakíró és szaktanár tiszteletére létrehozott fotóművészeti ösztöndíjat 1991-ben alapította a Művelődési és Közoktatási Minisztérium. Célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató tehetséges fotográfusok pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához. A most kiállított sorozatok is bizonyítják, hogy a fotográfia sokszínű eszköztárát használva minőségi műveket hoztak létre az ösztöndíjat elnyert alkotók.

Az ösztöndíj fennállásának 25. évfordulóján, 2016-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szervezte meg a Pécsi 25. című kiállítását, amelynek az egykori ösztöndíjasok munkáiból rendezett tárlat mellett hiánypótló eredménye az internetes archívum létrehozása. A 2017-ben a másodéves ösztöndíjat elnyert alkotók beszámoló kiállítása mellett az első- és harmadévesek munkái is láthatóak a Capa Központ Project Room termében.

A kiállítást a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve a Capa Központ hozta létre. A 2011-ben létrehozott MANK az egyetlen olyan nonprofit gazdasági társaság az országban, amelynek deklaráltan az a feladata, hogy az alkotóművészetet és az alkotóművészeket szolgálja, így többek között szervezi, pénzügyileg bonyolítja, gondozza és dokumentálja a pályakezdést segítő ösztöndíjpályázatokat.

A pályázók munkásságáról és képeiről bővebb információ a Capa Központ oldalán.

A 2017-es Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj nyertes pályázói

I. Ösztöndíjas időszak

Ficsór Zsolt
Nyíri Julianna
Rostás Bianka

II. Ösztöndíjas időszak

Gáldi Vinkó Andi
Koleszár Adél
Máté Balázs
Németh Sz. Péter
Vékony Dorottya

III. Ösztöndíjas időszak

Kállai Márton
Schmied Andi 

 

 

Forrás: Capa Központ

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotoinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr313642500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása